DANS MAGIE


Tijdens de Dans Magie lessen worden elementen van ballet, dansexpressie, moderne dans en yoga spelenderwijs gecombineerd in een vormende dansactiviteit.
Waar ballet zich vooral richt op de uiterlijke perfectie door grenzen te verleggen, hard werken en training, daar richt de yoga zich vooral op innerlijke rust, grenzen verkennen en bewaken, ‘niets doen’ en loslaten.
Kinderen maken spelenderwijs kennis met basisdansbegrippen zoals ritmegevoel, lichaamsbesef en samenwerking. Daarnaast wordt gedanst en gezongen op de leukste kinderliedjes. Aan de hand van thema's en verhalen worden de kinderen geprikkeld in hun fantasie om de gekste dansavonturen mee te maken.
De lesopbouw houdt over het algemeen het volgende ...in:
We beginnen met het inleiden van het thema. Dat doen we door het (voor)lezen van een verhaal, het laten zien van afbeeldingen, door te zingen, het voelen van materialen, horen van muziek/geluiden en praten over het thema. Dan volgen enkele yogahoudingen om het lichaam wakker te maken en rustig op te warmen. Vervolgens gaan we dansend door de ruimte en komen we tot de kern van de les. We maken ons lichaam krachtig en soepel door oefeningen op de grond en in de ruimte: oefeningen voor een goede houding, balans-oefeningen, stretches, oefeningen voor de motoriek/coordinatie en versterkende oefeningen. De les wordt weer rustig in de kring afgesloten. Dit kan door een ontspannings-/ademoefening, elkaar masseren, het maken van een tekening, het luisteren naar een verhaal…
Kinderen ontwikkelen zo op een speelse manier een sterke basis voor een gezonde houding, die overal van pas komt!