KINDERYOGA

NIKS MOET, lekker JEZELF ZIJN en het is ook nog GEZOND, daarbij word je je ook nog eens BEWUST van je LICHAAM en hoe het FUNCTIONEERT. Je SPIEREN worden SOEPELER, je krijgt meer ENERGIE en je kan je beter ONTSPANNEN. Door te ontspannen vergroot je je AANDACHTS- en CONCENTRATIE vermogen. Daarbij wordt je CREATIVITEIT en je FANTASIE ook nog eens gestimuleerd.

RELAX YOGA

Vind je het lastig om te ontspannen? Heb je moeite met slapen. Pieker je veel. Kun je wel wat rust gebruiken, of gun je jezelf een cadeautje ieder week, gewoon omdat je het waard bent?

Relax yoga zorgt voor een moment van 'even op adem'komen in ons jachtige prestatie gerichte leven. In deze les leer je te ontspannen op een bewuste manier en breng je jouw aandacht in het hier en nu. Het is een les waarbij we diverse yogahoudingen afwisselen met meditatie, ademoefeningen, visualisaties, yoga nidra of een extra lange eindontspanning. De yoga oefeningen zijn zacht en mild, ook wel mindful bewegen genoemd. De meditatie oefeningen zijn oefeningen o.a. vanuit de mindfulness en leren je om je aandacht te richten in het hier en nu, zonder te oordelen. Yoga nidra is een techniek waarbij je 30 tot 40 minuten op een mat ligt en heel diep de ontspanning in gaat.

Iedere les is anders en heeft als doel een momentje 'Me-time', oftewel thuiskomen bij jezelf.  Relax yoga is voor iedereen die zich kan bewegen. Het is geen vermoeiende trainig maar een rustige manier pm tot verstilling te komen.


YIN-RELAX YOGA

Yin-Relax Yoga is een combinatie van Yin Yoga en Relax Yoga

“Yin is een meditatieve Yoga-vorm welke al eeuwen oud is. Het leert je omgaan met jezelf door het stimuleren van het vermogen om te voelen. Bewust geworden van je grenzen zal je anders in het leven gaan staan en word je in staat gesteld om keuzes te maken die dicht bij jezelf liggen.”

Yin yoga houdingen hebben direct invloed op je bindweefsel. Dit bindweefsel wordt hierdoor op rek gebracht, waardoor het ruimte geeft aan de energiestromen die door je lichaam lopen. Er ontstaat meer ruimte in je lichaam, je wordt leniger en vitaler, daardoor ga je lekkerder in je vel zitten. De houdingen in de Yin yoga worden doorgaans wat langer vastgehouden (circa 3 tot 8 minuten) waarbij je in contact komt met grenzen die zich zullen manifesteren in je lichaam. Hierdoor wordt je in staat gesteld om die grenzen te verkennen en te leren respecteren.


Ouder & Kind Yoga

Samen met je kind yoga doen?
Dat kan bij deze ouder en kind yoga les.

Tijd voor elkaar, samen yoga houdingen doen, massages voelen, stilte ervaren en genieten van alles wat yoga zo leuk maakt.    De interactie tussen ouder en kind staat centraal en als ouder voel je je weer even kind....

Ouder en kind hebben beide profijt van de positieve uitwerkingen van yoga.
En het is ontzettend leuk om te doen!!

Kosten: 15 euro per koppel ( 20 euro als je met twee kinderen komt) Meld je aan op detheepotkinderyoga@gmail.com

De eerst volgende is op Zaterdag 15 oktober 2016  van  10:00 - 11:00 uur   5-10 jaar                                                   Burgemeester J. Dijkstraweg 3 Franeker (onderdeel van Willewiis)


KinDErYoGA voor GroTe MenSEn

Weer even kind zijn
wie wil dat nou niet   

Kinderyoga speciaal voor volwassenen (vanaf 18 jaar) om op een ongedwongen manier het kind in jezelf te (her)ontdekken!Hierbij staat (her)beleven van je eigen spontaniteit, plezier en het laten gaan van je innerlijk kind centraal.In de lessen worden vaak thema’s gebruikt en komen de volgende yoga onderdelen vast aan bod;
•Opwarmingsoefeningen
•Adem oefeningen
•Yogahoudingen/series
•Stilzitten/meditaties
•Ontspanningsoefeningen/visualisaties  

Elke eerste en derde donderdag van de maand van 19:30 tot 20:30 uur een compleet yoga avontuur van en reisje naar de maan tot zwemmen in een prachtige onderwater wereld of een tiener relax les, alles is mogelijk bij kinderyoga.

Nieuwsgierig?
Geef je dan snel op via detheepotkinderyoga@gmail.com   Burgemeester J. Dijkstraweg 3 Franeker (onderdeel van Willewiis)

Oh ja.....je hoeft er echt niet lenig voor te zijn....


TIENER YOGA

Er zijn grote veranderingen voelbaar in je lichaam maar ook in je gevoelens.
In deze leeftijd hebben veel tieners te maken met grote schommelingen en komen ze innerlijk en uiterlijk onder druk te staan. Je moet er achter zien te komen wie je bent en wat je goed kunt, je persoonlijkheid moet zich gaan vormen.
Het contact met vrienden en vriendinnen wordt steeds belangrijker, maar is ook vaak moeilijk. Het contact met ouders en broers of zussen wordt anders. Veel tieners hebben het gevoel dat ze niet begrepen worden. Heftige emoties komen vaak voor.

Yoga leert je om stil te worden in je denken en in alle drukte om je heen, je gaat jezelf en anderen daardoor beter leren begrijpen, je krijgt meer zelfvertrouwen. Daardoor kun je betere keuzes maken. Keuzes van binnenuit, vanuit je hart. Je leert anders met gevoelens om te gaan. Je leert er meer naar te kijken. Je kunt leren er minder last van te hebben.
Ook lichaamsoefeningen horen bij yoga. Je hoeft absoluut niet lenig te zijn.


Omdat een les altijd bijzonder is en ik graag wil dat alle kinderen zich vrij bewegen en uiten in de les kunnen ouders helaas niet kijken. Ouders kunnen wachten in de daarvoor bestemde ruimte.