Hi!! Ik ben Marja

en ik help kinderen bij het leren ontspannen. Zodat ze de hoeveelheid prikkels kunnen verwerken op hun eigen manier en op hun eigen moment.

Iets wat ik zelf als kind heel hard nodig had maar niet kon vinden.

Daarbij leer ik ze sterk te staan, zelfverzekerd te voelen.

Ik was 12 jaar toen mijn ouders het wel eens tijd vonden dat ik ging stijldansen. Zo verlegen ik was vond ik dat natuurlijk verschrikkelijk eng. Maar ik ging toch en het bleek nog leuk te zijn ook. Tot mijn zestiende op hoog nivo gedanst en vele prijzen gewonnen. Daarna veel Aerobic, steps en streetdance. In 2002 ben ik in het wereldje jazzdance gerold en in 2004 begon ik met het lesgeven van mijn eigen kinder groepen.  Ondertussen al zeer onder de indruk van Helen Purperhart, maar nooit de stap gezet naar het volgen van haar kinderyoga docenten opleiding. Eigenlijk wou ik meer dan alleen danspasjes en technieken goed aanleren. Vooral bij de kleinsten. Het moest leuker, ja nog leuker. Met verhalen, veel fantasie en veel creatieve uitspattingen, maar vooral wou ik geen prestatiedrang meer. Totdat in 2013 de druk te groot werd. De prestatiedruk voor wedstrijden en optredens. Er ging een knop om. Per direct gestopt met lesgeven en me compleet op de opleiding kinderyoga en therapeutische kinderyoga gestort. Er ging een wereld voor me open, wat heb ik veel geleerd, vooral ook over mezelf.

En wat is het toch leuk en wat vinden kinderen het ook ontzettend fijn om even stil te mogen staan, ontspanning op te zoeken of lekker weg te mogen dromen bij een visualisatie. Praten over gevoelens, leren over gevoelens, het kan gewoon. Samen spelletjes doen en creatief bezig zijn, is puur genieten. En geen moeten, vooral geen moeten. Zo fijn. Ik word hier zo ontzettend blij en gelukkig van.

Naast al die kinderen die ik help leren ontspannen kwamen ook de volwassenen om de hoek kijken. Onderhand geef ik ook Yin en Relax yoga lessen en niet te vergeten (want ook volwassenen mogen nog graag spelen, gelukkig) Kinderyoga voor grote mensen. Elke keer weer een feestje.                       Naast alle yoga doe ik poezelig vrijwilligers werk in Kattencafe Poespas te Leeuwarden en al snel kwamen we op het idee om ook daar yoga te geven...tussen de katten, oftewel Poespasyoga. Yoga net als anders, maar dan tussen de katten.

Wil jij ook helpen kinderen leren ontspannen?                                                                                                                                                                                           Tegenwoordig kan dat zelfs online bij Helen Purperhart. Klik hieronder voor meer informatie en om je aan te melden.

                                                      klik